Нова задужења месних заједница

Месне заједнице у општини Врбас добиле су нова задужења у области комуналног деловања. Обавезе пољочуварске службе, које су до сада биле у надлежности месних заједница, прешле су у надлежност Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду, чиме остаје више простора за бављење комуналним проблемима у самим местима, а као новина уведене су и обавезе у пружању ургентне помоћи социјално најугроженијим породицама.

„Нова Комисија за усклађивање нормативних аката месних заједница припремила је сву документацију која се бави њиховим функционисањем и најважније је да су уведене промене унапредиле функционисање основних органа локалне самоуправе. Од сада, уместо пет запослених у месним заједницама у насељеним местима имаћемо по четири запослена. Трудили смо се да узађемо у сусрет новим потребама и околностима и тако смо донели одлуку да у свакој месној заједници одредимо комуналне редаре и раднике који ће се бавити уређењем животног простора“, рекла је Каролина Паповић, чланица Општинског већа задужена за рад са месним заједницама. Простор за већим ангажовањем у решавању комуналних проблема створио се након што је донета одлука да се пољочуварска служба из месних заједница премести у Јавну агенцију за зоохигијену и пољопривреду Одлука се односи на сеоске месне заједнице, док у три  градске месне заједнице и даље остају по три запослена, секретар, административни радник и курир – чистач, који ради поверене послове у области комуналне хигијене.

Она је додала да је након укидања месних самодоприноса престала и потреба за службеницима задуженим за финансије по месним заједницама, те ће од сада потребе свих месних заједница у овом послу обављати једно лице овог профила у III Месној заједници у Врбасу. „Ово је уведено на препоруку Општинског већа, а месне заједнице су се сложиле са закључком и прихватиле нову организацију рада“, рекла је Паповић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"