Почиње упис ђака првака

Упис ђака првака у основне школе у Србији почеће данас и трајаће до почетка наредне школске године, 1. септембра. Ове године би у основне школе требало да буде уписано око 75.000 ђака првака, деце која су рођена од 1. марта 2005. до 1. марта 2006. године.

Упис првака требало би да се заврши до маја, али ће родитељима који то не стигну да ураде у предвиђеном року бити остављена могућност да своју децу у школу упису до почетка нове школске године. Приликом уписа потребно је понети извод из матичне књиге рођених, потврду о пребивалишту, доказ о здравственом прегледу детета и потврду да је дете похађало припремни предшколски програм. Деца из осетљивих друштвених група могу да се упишу у школу без доказа о пребивалишту родитеља и потребне документације.

У први разред основне школе уписује се свако дете које до почетка школске године 1. септембра има најмање шест и по, а највише седам и по година. Ове године то су деца рођена од 1. марта 2005. до 1. марта 2006. године. Пре поласка у школу деца похађају обавезни предшколски програм који траје девет месеци.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"