Школе и факултети представили програме

У Врбасу је данас по први пут одржан Сајам професионалне оријентације и планирања каријере. На више информативних штандова ученицима завршних разреда основних и средњих школа и њиховим родитељима представљени су програми рада и образовни профили средњих школа и факултета из Војводине, с циљем да деца при избору школе буду што боље упозната са оним што их очекује током школовања, као и са особинама и потенцијалом будућег занимања. Сајам су организовали Национална служба за запошљавање и Канцеларија за младе општине Врбас.

„Сајам има улогу да омогући непосредну комуникацију између образовних установа и будућих ученика и студената о томе шта могу да науче у њиховим школама и факултетима, и које послове након школовања могу да раде. Ова комуникација треба да буде што интезивнија, пуна питања и одговора, како би се смањио ризик од погрешног избора“, рекла је приликом отварања сајма Весна Чекић, начелница Одељења за професионалну оријентацију и планирање каријере у Националној служби за запошљавање. Марјана Мараш, председница Скупштине општине Врбас исказала је задовољство што је Врбас добио могућност да буде домаћин сајма чији је садржај намењен младим особама. „Хвала Националној служби за запошљавање што је одлучила да у нашем граду организује овакав сајам и надам се да ће он постати традиционалан. Желим свима да направе добар избор у својим будућим каријерама, а оваква манифестација ће им сигурно помоћи у томе“, рекла је Мараш.

Своје програме у Врбасу су представили: Факултет за европске правно политичке студије Нови Сад, Педагошки факултет Сомбор, Висока здравствено санитарна школа струковних студија „Висан“ Београд, Висока пословна школа струковних студија Нови Сад, Висока техничка школа струковних студија Нови Сад, Медицинска школа „Козма и Дамјан“ Врбас, ЕДУКОНС Универзитет Сремска Каменица, Висока школа струковних студија за менаџмент у саобраћају Нови Сад, Правни факултет Нови Сад, Висока школа струковних студија за менаџмент и пословне комуникације Сремски Карловци, Пољопривредни факултет Нови Сад, Гимназија „Жарко Зрењанин“, Факултет техничких наука Нови Сад, Рачунарска гимназија „Смарт“ Нови Сад, Средња стручна школа Црвенка, Пољопривредна школа са домом ученика Футог, Средња техничка школа „Михајло Пупин“ Кула, Средња стручна школа „4. јули“ Врбас, и Економско трговинска школа Кула.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"