Одржан Сајам запошљавања

У Врбасу је данас одржан 6. по реду Сајам запошљавања на којем је двадесетак послодаваца трагало за око 150 радника разних профила. Интересовање Врбашана било је велико и више стотина незапослених предало је своје радне биографије и директно разговарало са послодавцима, у нади да ће проћи строгу селекцију и добити посао. Сајам запошљавања организовали су Национална служба за запошљавање – служба Врбас и општина Врбас.

„Поред послодаваца, ове године учешће на сајму прихватили су и наши социјални партнери, разумевајући да проблем незапослености могу решавати само велики број друштвених институција заједно. Зато су мере које спроводе Министарство економије, Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова, и општина Врбас, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, циљано усмерене као помоћ и подстицај послодавцима у запошљавању неопходне радне снаге. Уверени смо да су манифестације овог типа добра прилика у којој послодавци, у директном разговору са лицима која траже посао, могу пронаћи одговарајући кадар, на обострано задовољство“, рекла је представљајући 6. сајам Нина Станков, саветница у запошљавању у НСЗ Врбас.

Приликом отварања Сајма запошљавања др Жељко Видовић, председник општине Врбас, истакао је задовољство због добре и бројне понуде радних места. „Општина Врбас је из свог буџета издвојила 22 милиона динара за нова запошљавања, за јавне радове, за обуку појединаца који ће преквалификовати своја занимања. Добили смо од Покрајинског секретаријата за рад и запошљавање додатних седам милиона динара, те тако очекујем да ће ове године око 100 људи пронаћи посао у овим програмима“, рекао је Видовић и изразио уверење да ће додатни број људи бити запослен у добрим фирмама које су на сајму исказале потребу за новом радном снагом.

Горан Калуђеровић, шеф НСЗ Врбас, истакао је да је на Сајму запошљавању више од 20 послодаваца понудило преко 150 слободних радних места. „Лица која траже радна места овом приликом стичу и увид шта је то што је неопходно и који профил радне снаге се тражи у нашој средини. Они ће се или прилагодити тим пословима или ће послодавац проналазити радну снагу у другим срединама. Улога општине Врбас, Покрајинског секретаријата за рад и запошљавање и Националне службе за запошљавање је да прилагоде тражење посла и занимања људи који траже посао оним пословима које нуди послодавац. Зато нудимо разне врсте субвенције. Нама је задовољство када се појави било који послодавац, јер радно место нуди егзистенцију и не правимо разлику између великих и малих послодаваца“, рекао је Калуђеровић. Он је додао да је Сајам професионалне оријентације и Сајам запошљавања намерно организован у два дана како би деца која бирају образовне профиле знала са којим радним профилима је најбоље учествовати у будућности. "Не можемо производити кадрове који су непотребни тржишту рада. Образовањем оних профила који су нам потребни олакшаћемо трагање за послом", рекао је Калуђеровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"