Mini pitch у Равном Селу

Сарадњом локалне самоуправе и Министарства за омладину и спорт у општини Врбас уређена су два спортска терена намењена деци и омладини. У Равном Селу отворен је фудбалски терен са вештачком подлогом - mini pitch, док је у Врбасу изграђена трибина и уређен простор на спортском игралишту у насељу Виногради. За изградњу mini pitch-a надлежно министарство је обезбедило 2,5 милиона динара, док је из општинског буџета издвојено 3,7 милиона динара за припрему простора на којем је терен постављен. За изградњу трибина на игралишту у насељу Виногради Министарство за омладину и спорт је издвојило 1,3 милиона динара. Терене су заједно отворили Ивана Ковачевић, државна секретарка у Министарству за омладину и спорт, и др Жељко Видовић, председник општине Врбас.

„Драго нам је да је терен добило једно мало место као што је Равно Село, како би и млади Равноселци имали исту прилику као млади из града. Ако говоримо да морамо задржати људе да не напуштају мала места, онда морамо нешто и да урадимо и створимо услове да они остану у њима. Ова врста терена важна је не само за спортисте јер носи и социјалну инклузију, могу га користити сви који то желе на разне начине, у циљу промовисања дружења и здравих стилова живота“, рекла је Ивана Ковачевић.

Коодинатор за инвестиције у општини Врбас Ненад Велицки рекао је да је циљ локалне самоуправе унапредити спортску инфраструктуру на територији општине Врбас, „како би сви грађани имали прилику да се бесплатно баве спортом и сами организују спортске манифестације“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"