Вредна опрема за ДЗ „Вељко Влаховић“

У оквиру реализације пројекта пружања унапређених услуга на локалном нивоу – DILS, који спроводи Министарство здравља, у Дому здравља „Вељко Влаховић“ инсталирано је 40 нових рачунара, 20 штампача, 20 читача картица, два сервера, осам бар код читача и друга хардверска опрема, укупне вредности 37.500 еура. Пројекат финансира Европска банка.

„DILS пројекат спроводи се од 2009. године. У нашој држави спроводе га Министарство здравља, Министарство рада и социјалне политике и Министарство просвете. Уз 37.500 еура вредну опрему добили смо и 750.000 динара за софтверско опремање, док ће локална самоуправа обезбедити додатних 600.000 динара. Од 02. априла опрема је у функцији, објекти наше установе су умрежени у један систем, а крајњи циљ његовог успостављања је унапређење услуга наше здравствене установе. Запослени су привикавају на нови начин рада и тренутно пребацујемо све базе података у нови систем“, рекла је др Брајана Николић, директорка ДЗ „Вељко Влаховић“, и најавила да је у плану повезивање Дома здравља, Опште болнице Врбас и Апотеке Врбас.

Председник општине Врбас др Жељко Видовић похвалио је покретање новог система и истакао да би крајњи бенефит спровођења пројекта требало да имају корисници услуга. „Систем унапређује рад установе и доноси корист пацијентима и лекарима. Битно је да се систем у будућности повеже да Општом болницом, како би пацијeнту који, на пример, у Општу болницу стигне у бесвесном стању, могли одмах да видимо картон, упознамо се са стањем и брзо реагујемо. Такође, пацијенти не би више морали да носе своје налазе и резултате анализа код специјалиста већ би сви подаци били у њиховом електронском картону“, рекао је Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"