Помоћ за Страхињу

У Дому омладине у Београду одржан је хуманитарни концерт за прикупљање помоћи за четворо деце оболеле од Батенове болести, међу којим је и млади Врбашанин Страхиња Пејовић. Организатори концерта били су наш суграђанин Предраг Попов, Удружење грађана „Мултиарт“ из Врбаса, и Удружење грађана за борбу против ретких болести код деце „Живот“ из Новог Сада. На концерту су наступали Сергеј Ћетковић, Фрајле, Жељко Васић и Борис Режак. Карта за овај догађај коштала је 1.000 динара, а сав прикупљени новац биће усмерен у лечење Луке (10), Страхиње (7), Алексе (8) и Зоје (8), који сваких шест месеци морају да путују у Пекингу на третман матичним ћелијама.

„Не само да није био проблем обезбедити простор за концерт и техничку подршку у Београду од стране градоначелника, већ је градоначелник Ђилас присуствујући концерту обећао пуну подршку у обезбеђивању недостајућих средстава за пут у Кину, те је готово сигурно да ће средства за овај пут 23. априла бити обезбеђена. Овом приликом желимо да се захвалимо свим извођачима, градоначелнику Београда Драгану Ђиласу, али и да позовемо и друга удружења из наше средине да покушају са организацијом сличних активности, јер је потреба по оваквим и сличним питањима нажалост све више, а новца све мање“, рекао је Борис Бијеловић, председник ИО Удружења грађана „Мултиарт“.

Сви људи добре воље који желе да помогну лечење Страхиње, Зоје, Алексе и Луке то могу да ураде уплатом на динарски рачун број 250-2010000045760-16 код Еуробанке ЕФГ, као и на девизни рачун 250-2010000075970-81 у истој банци. Позивом на број 0900/555-555 из фиксне телефоније донирате 59 динара, а корисници ВИП и Телеком мреже могу да пошаљу поруке са текстом ЗИВОТ на број 2131 и тако помогну са 100 динара, док се за кориснике Теленорове мреже исти текст на број 5959 тарифира са 200 динара плус ПДВ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"