Повратак спортова у школе

У основним образовним установама у општини Врбас почиње реализација пројекта "Увођење рекреативне наставе у основне школе". Кроз јавне радове у свим основним школама биће ангажовано 12 професора физичког васпитања за извођење бесплатних секција у колективним спортовима.

„Овај пројекат је саставни део јавних радова и по први пут се реализује у нашој општини. На почетку је било предвиђено да се на период од 12 месеци запосли седам професора ДИФ-а, али је чак 18 кандидата конкурисало за ова радна места. Захваљујући разумевању председника општине Врбас, др Жељка Видовића, биће преусмерено више средстава из општинског буџета, те смо у овом првом кораку упослили 12 професора“, рекао је Владимир Кнежић, координатор за спорт општине Врбас.

Према плановима, у школама ће се основати секције за тренирање рукомета, одбојке и кошарке, а након одређеног времена и упознавања са основама ових спортова, биће формиране општинске лиге, у којим ће се такмичити екипе свих основних школа. „Главни циљ је правилан утицај на физички и ментални развој деце, њихову социјализацију и афирмисање и уверени смо да ће се у секције укључити велики број деце. На овај начин бављење спортом биће доступније и ако цео пројекат оправда наша очекивања, реализацију ћемо наставити континуирано и за будуће генерације“, рекао је Кнежић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"