Тадић посетио Врбас

Председнички кандидат коалиције „Избор за бољи живот“ и лидер Демократске странке Борис Тадић посетио је данас Врбас и грађанима окупљеним у центру града поручио да су пред њима важни избори од којих ће зависити будућност Србије.

„Налазимо се у последњој етапи политичког, економског и безбедносног процеса у којем треба довршити реформе и изградити боље друштво. Није случајно што су стране компаније заинтересоване да ивестирају у нашој земљи након што смо добили статус кандидата за прикључивање Европској унији. Статус кандидата је легитимација и сертификат да је Србија на добром путу. И то је врло конкретан допринос развоју ове земље. Радно место је данас најважнија ствар на свету. ЕУ никада у својој историји није имала већи проценат незапослених људи, Шпанија има већи проценат незапослених него Србија, и то је проблем и болест читавог света. У тим околностима, ми морамо да се боримо за наше националне интерес, а најважнији национални интерес Србије је борба за радно место. Поставили сми систем који је у последњим месецима овог мандата владе почео да даје јасне резултате, као што је отварање 'Фијата', потписан је споразум са 'Данијелијом' и многи други важни споразуми“, рекао је Тадић и позвао грађане да пруже подршку коалицији „Избор за бољи живот“. Он је поручио симпатизерима да поштују политичке противнике, али и да их подсећају на речи које су некада говорили.

„У нашој будућој влади биће нових лица, биће министара који ће остати у влади, биће министара који ће радити неке друге послове, али биће и министара који више неће радити посао у политици. Знамо куда идемо, то је ЕУ и то због грађана Србије, а не због Европљана. Тамо желимо да идемо, јер је највећи квалитет живота и највећи животни стандард управо тамо. ЕУ прави пројекта да до 2012. године креира 17 милиона радних места, а ми хоћемо да најмање 200.000 буде наших, хоћемо да будемо део једног великог система и да остваримо корист за наше грађане“, рекао је Тадић и најавио победу на изборима. „Пред прошле изборе обећали смо грађанима да ћемо отворити нових 200.000 радних места, а то је било три месеца пре слома свих светских берзи и светске економије. Отворили смо 200.000 радних места, али смо на другом месту изгубили 400.000 и ја се не осећам добро због тога. Прихватам сваку могућу одговорност на себе, али смо ипак једини који смо завршили путеве, мостове, затим направили 200 мегавата нових потенцијала у електро – енергетици, успоставили политику мира, допринели унутрашњем помирењу у Србији и једини смо који су стали иза привредних система  и нашли стратешке партнере за њих када су у кризи, решили проблеме после земљотреса у Краљеву. Људи тешко живе, али се ствари мењају у позитивном правцу и уверен сам да је ово добар пут“, рекао је Тадић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"