Посао за 30 геронтодомаћица

Општина Врбас, Национална служба за запошљавање и Геронтолошки центар склопили су уговор о покретању јавног рада у коме ће на десет месеци бити запослено 30 геронтодомаћица. Посао ће добити особе сa спискa незапослених НСЗ које ће претходно проћи обуку. За ову намену обезбеђено је 10 милиона динара.

„Геронтолошки центар у овом јавном раду ангажоваће 30 геронтодомаћица које ће радити у Врбасу и свим местима општине. Овим реализујемо Стратегију развоја општине Врбас за период 2010. – 2015. година, у делу проширења службе кућне неге и помоћи, коју Геронтолошки центар води од 01. јануара 2010. године. Пројекат је наишао на одобравање наших старијих суграђана и ово је прилика да га додатно унапредимо. Нови захтеви за помоћ у кући стално пристижу и Национална служба за запошљавање и општина Врбас су одобравањем јавног рада створили услове да пружимо помоћ још већем броју старих“, рекла је Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра. Према плану, у три месне заједнице у Врбасу радиће по пет геронтодомаћица, док ће у сеоским месним заједницама помоћ старим пружати по три ангажована лица. Њихове обавезе су да обиђу старије суграђане, да им припреме једноставније оброке и спреме домове, врше набавке из радњи и апотека, и пружи основне услуге неге. Уз овај пројекат, Општинско веће подржало је и пројекат „Храна на точковима“ који ће омогућити да стари и одрасли зависни и полузависни корисници добију здрав и сигуран оброк за ручак. Пројектом је од 23. априла покривено 20 најугроженијих лица.

Председник општине Врбас др Жељко Видовић истакао је да је локална самоуправа за јавне радове и запошљавање приправника у 2012. години обезбедила 22 милиона динара, док је додатних седам милиона обезбедио Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова. „Важно је да ће у овом пројекту посао наћи 30 жена, а уколико се то покаже као корисна и неопходна ствар, нећемо га ограничити на 10 месеци већ потражити могућност да то постане трајна услуга, са стално запосленим. Још је важније да ћемо пружити помоћ нашим старијим суграђанима, којима је она и најнеопходнија“, рекао је Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"