КОЛЕКТИВНИ УГОВОР У ДЗ "ВЕЉКО ВЛАХОВИЋ"

Представници три репрезентативна синдиката у Дому здравља „Вељко Влаховић“ постигли су договор са послодавцем и општином Врбас, која је оснивач ове здравствене установе, о потписивању колективног уговора. Свечано потписивање документа који регулише права и обавезе запослених и руководства у ДЗ, организовано је данас у згради СО Врбас.

Председник Синдиката медицинских сестара и техничара у Дому здравља Слободан Ћелић рекао је да запослени у овој установи последњих десет година нису имали колективни уговор. "Колективним уговором добили смо нешто дужи годишњи одмор за поједине категорије запослених, затим три одсто сталног додатка на плату за запослене медицинске сестре и лекаре у амбулантама по насељеним местима општине Врбас, право на солидарну помоћ, као и право на јубиларне награде", рекао је Ћелић и додао да ће ова права побољшати материјални и социјални положај 254 запослена лица у ДЗ "Вељко Влаховић". Осим представника синдиката, уговор су потписали и директорка ДЗ др Брајана Николић и начелник Општинске управе Миодраг Шошкић.

Др Николић је истакла да је општина Врбас једна од првих општина у којима су здравствени радници добили колективни уговор. "Овај колективни уговор је усклађивање са гранским уговором у здравству који постоји већ две године. Преговори су били мукотрпни, али су уродили плодом, на опште задовољство наших запослених", рекла је др Николић.

Колективни уговор ће трајати годину дана до када важи и грански уговор, али ће, истакла је Николић, наредне године бити продужен.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"