Поправка тротоара кроз јавне радове

Општина Врбас, Јавно комунално предузеће „Стандард“ и Национална служба за запошљавање потписали су уговор о спровођењу јавних радова на реконструкцији тротоара у свих осам месних заједница општине Врбас. На овај начин у наредна два месеца биће упослено 40 лица са евиденције незапослених НСЗ, а за цео пројекат издвојено је пет милиона динара.

Према речима др Жељка Видовића, председника општине Врбас, локална самоуправа је за јавне радове и запошљавање приправника у 2012. години обезбедила 22 милиона динара, док је додатних седам милиона обезбедио Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова.

„Кроз радове на реконструкцији тротоара биће упослено 40 људи. За сада је то само на два месеца, али ми мислимо да ће ови радови потрајати још два месеца дуже због тога што је за овај посао потребно више времена него што је то било у почетку планирано. Ангажовани су лица која немају запослење и која су углавном у тежој социјалној ситуацији“, рекао је Видовић.

Директор ЈКП „Стандард“ Никола Влаховић појаснио је да ће у свакој месној заједници општине Врбас бити ангажовано по пет радника. „Наше предузеће ће бити одговорно за њихов рад. У свакој месној заједници биће реконструисано по 500 квадратних метара тротоара, а уједно ће се обављати и радови на уређењу зелених површина. Плате радника биће у зависности од стручне спреме, па ће за раднике са средњом стручном спремом она износити 22.000 динара, док ће нискоквалификовани радници примати 20.000 динара“, рекао је Влаховић.

Поред овог јавног рада, према речима Горана Калуђеровића, шеф врбаске филијале Националне службе за запошљавање, претходне недеље потписан је уговор за јавни рад у којем су ангажоване геронтодомаћице, док ће наредних дана бити потписан уговор о јавном раду кроз ће до посла у основним школама доћи професори фузичке културе. „На јавним радовима у нашој општини биће упослено 80 лица. Посебно задовољство нам  представља то што ће ангажована лица бар привремено моћи да реше егзистенцијалне проблеме,  док ће, са друге стране, њихов учинак донети опште добро“, рекао је Калуђеровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"