Млакара "Дана" проширила капацитете

Директорка Фонда за развој АП Војводине Снежана Репац и председник општине Врбас др Жељко Видовић пустили су данас у рад нови погон за прераду млака у млекари „Дана“, која послује у оквиру ПП „Сава Ковачевић“. За изградњу новог погона и складишног простора Фонд за развој АП Војводине одобрио је млекари „Дана“ кредит од 40 милиона динара.

„Услови финансирања су више него одлични, кредит је на пет година са 2,1 посто камате на годишњем нивоу. То је само један од 350 одобрених кредита у општини Врбас, где смо укупно издвојили више од 10 милиона евра. Ова сума значајан је  допринос развоју пољопривреде и запошљавању у овој средини“, рекла је Репац. Председник општине Врбас др Жељко Видовић је истакао да отварање млекаре „Дана“ и проширење њених производних капацитета не значи само пет нових радних места, већ и „посао за око 100 пољопривредника који ће се бавити узгојем јуница“. „Пољопривредници ће млекари давати млеко за откуп, а млеко ће бити по тржишним ценама, тако да они неће бити уцењивани. Општина Врбас ће из Фонда за пољопривреду дати пољопривредницима све оно што им је потребно за формирање кредита и отплаћивати камату, тако да ће им ти кредити практично бити бескаматни“, рекао је Видовић.

Један од власника ПП „Сава Ковачевић“ Здравко Павићевић нагласио је да је целокупна инвестиција проширења млекаре вредна око три милиона евра и да је капацитет млекаре прерада између 50.000 и 60.000 литара млека дневно. „У овом тренутку производимо од 20.000 до 22.000 литара млека дневно од јуница са наше фарме. Планирамо да ту фарму проширимо како би могли да производимо 30.000 литара, а остатак би откупљивали од коопераната које планирамо да ангажујемо на простору општине Врбас“, рекао је Павићевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"