Врбас формира Локалну академску мрежу

Општина Врбас и Невладина организација „Lidernet“ потписали су уговор о сарадњи на успостављању Локалне академске мреже у општини Врбас. Будућа сарадња подразумева имплементацију пројекта ЛАМ, односно интеграцију академске популације у јавне и економске токове локалне заједнице. Уговор су потписали др Жељко Видовић, председник општине Врбас, и мр Зоран Суботички, председник НВО „Lidernet“.

„Најавили смо формирање Локалне академске мреже у којој ће на једном месту бити евидентирани сви наши студенти. Жеља нам је да створимо мрежу кроз коју ћемо знати које факултетеа студирају наши млади, са каквим успехом, у којим градовима, као и низ других чињеница о њиховом образовању, јер не можемо дозволити луксуз да не знамо ништа о њима. Морамо имати спремне одговоре са каквом стручном снагом располажемо, са каквим потенцијалом, јер таква питања често постављају потенцијални инвеститори, а ми сами ћемо, кроз пројекте које покрећемо, ангажовати ове младе људе и на тај начин унапређивати њихове личне радне биографије. Планирамо да за њих, у приватним и другим фирмама, организујемо стручну праксу, што би им било плаћено“, рекао је Видовић.

Сви који желе да се придруже Локалној академској мрежи, јер се она формира на добровољној бази, моћи ће да то ураде у Канцеларија за младе општине Врбас, или путем званичне интернет презентације локалне самоуправе. Стварање сличне мреже почело је Старој Пазови, а следи укључивање Шида, Житишта и других општина.

„Млади људи одлазе из неуниварзитетских места и градова јер не постоји организовани систем враћања и интеграције свршених студената у локалне заједнице. Можемо их вратити кроз низ пројеката, са циљем да они постану промотери оних вредности и знања која су стекли у универзитетским центрима. Општина Врбас је једна од првих општина која приступа овом пројекту, заједно са Старом Пазовом, а следи укључивање Шида, Житишта и других градова“, рекао је мр Суботички.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"