Јавни радови за професоре физичког васпитања

Општина Врбас, Национална служба за запошљавање и Центар за физички културу „Драго Јововић“ потписали су уговор о покрeтaњу јавног рада у коме ће на шест месeци бити запослено 12 професора физичке културе. Кроз овај јавни рад у свим основним школама биће ангажовани професори физичког васпитања за извођење бесплатних секција у колективним спортовима. За ове намене из општинског буџета је издвојено око 2,5 милиона динара, а додатних 500.000 динара обезбедио је Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова.

Председник општине Врбас др Жељко Видовић истакао је да је веома битно то што ће 12 професора физичког васпитања, тренутно незапослених, добити посао. "Они ће радити са децом школског узраста и на тај начин ће у нашим школама поново заживети спортови попут кошарке, фудбала и одбојке. У наредном периоду планирамо да уз њихову помоћ направимо малу општинску лигу коју би, затим, проширили и школама из околних општина. На тај начин би опет имали она школска такмичења по узрастима и категоријама којa су некада красилa ове просторе", рекао је Видовић. Он је истакао да ће професори физичке културe који се у наредних шест месеци покажу добро у свом раду остати у сталном радном односу са општином Врбас.
"Планирамо да помогнемо школама да превазиђу проблеме које имају, јер сви знамо да професори физичке културе не предају ђацима од првог до петог разреда. Учитељице воде наставу физичког васпитања, а ипак је много боље када професор физичког васпитања од првог разреда крене да ради са децом, пази на њихов развој, на њихове телесне способности. Поред тога, они су добро обучени да пријаве одређене недостатке који се јављају код деце у том узрасту", рекао је Видовић.

Носилац јавног рада је Центар за физичку културу „Драго Јововић“, а директор ове установе Љубо Секулић је нагласио да ће и ЦФК обезбедити услове за рад професора физичке културе који ће у наредном периоду радити са децом.

Шеф врбаске филијале Националне службе за запошљавање Горан Калуђеровић истакао је да су професори физичке културе у структури незапослених лица посебно угрожени. "Они су у нашој средини теже запошљиви зато што се њихово ангажовање може очекивати или у школама или у институцијама какава је Центар за физичку културу. Њиховим ангажовањем желимо амортизовати проблем у структури незапослених лица високе стручне спреме", рекао је Калуђеровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"