Помоћ избеглим и расељеним

На основу конкурса који је расписан пре нешто више од пола године за доделу бесповратне помоћи за економско оснаживање и осамостаљивање избеглих и прогнаних лица који живе на територији општине Врбас, данас је објављен списак 15 породица које су добиле ову врсту помоћи. Пројекат „Заједничким напорима до више радних места“ финансира Делегација Европске уније у Републици Србији, у сарадњи са Едукационим центром из Лесковца и Групом 484 из Београда.

Представници донатора су на основу бизнис планова који су подносиле породице које имају статус избеглих и прогнаних лица, одредили ко ће добити грант у висини од 1.200 до 1.500 евра као помоћ за већ покренут бизнис, али и онима који тек почињу да се баве одређеном делатношћу. На конкурсу је било поднето укупно 56 захтева, а листа од 15 добитника гранта биће званично објављена након истека законског жалбеног рока од осам дана. Добитници гранта потписаће уговоре са представницима Делегације ЕУ у Републици Србији.

„Задовољство ми је због окончаног посла и остаје нам да наредних дана потпишемо уговоре о донацији. Услови су били строги, а они који су прошли ову селекцију добиће средства за рад вредна од 1.200 до 1.500 евра. Општина Врбас труди се да учествује у свим програмима ове врсте, како би што квалитетније и брже решила проблеме са којима се сусрећу избегла и расељена лица“, рекла је Радмила Мусић, координаторка за социјална питања општине Врбас. 


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"