Избори у Србији

У Србији су јутрос у седам сати отворена бирачка места на којима ће 6.770.013 бирача моћи да гласа на општим изборима, до затварања биралишта, у 20 сати. За гласање на председничким, парламентарним, покрајинским и локалним изборима, укупно је отворено 8.390 бирачких места, од чега 8.323 у градовима и општинама у Србији, 38 у 22 земље у иностранству, а 29 у установама за извршење кривичних санкција. Од отварања до затварања у 20 сати бирачко место мора бити непрекидно отворено.

У општини Врбас у 07.00 часова отворено је 36 бирачких места, али грађани се не изјашњавају о локалној власти јер су избори за Скупштину општине Врбас одржани 2009. године.

За председника државе надмеће се 12 кандидата, а за мандате у Скупштини Србије 18 листа, од којих је шест мањинских. За 250 посланичких места бори се 3.065 кандидата.

Грађани Србије, први пут од увођења вишестраначја 1990. године, на истим изборима ће гласати за све нивое власти - председника државе, посланике републичког и покрајинског парламента, као одборнике локалних самоуправа.

Према правилима, сваки бирач гласа лично, тајно и само једанпут, на овереним гласачким листићима.

На бирачком месту и на 50 метара од њега забрањено је истицање симбола политичких странака и другог пропагандног материјала. Такође, на биралишту није дозвољено коришћење мобилних телефона и других средстава веза и комуникације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"