Обележен Дан победе

Данас је у општини Врбас на више места обележен 9. мај, Дан победе. Тим поводом на споменике жртвама фашизма на гробљу у Врбасу, споменику борцима палим у ратовима од 1991. до 1999. године, затим споменику борцима Црвене армије, и споменику палим борцима у центру Врбаса, положени су венци и уз пригодан програм освежене успомене на њихова страдања и херојски отпор. Венце су положили представници локалне самоуправе, затим локалне организације СУБНОР-а, представници Амбасаде Руске Федерације, Демократске странке, Социјалистичке странке Србије, Друштва српско – руског пријатељства „РОД“ и Партије уједињених пензионера Србије.

„Честитам Дан победе над фашизмом, који је уједно и Дан Европе. Ми смо и тада 1941. године препознали вредности које су нас зближиле и тада смо били Европа. То су биле вредности слободе, једнакости без обзира на садашње различитости, да ли су то биле политичке, националне, верске и сви смо заједно допринели да данас живимо слободно. И данас треба да се сетимо свега тога, да наставимо у том духу, да се развијамо и зато свима данас честитам Дан Европе“, рекао је председник општине Врбас др Жељко Видовић.

Раде Копривица, члан ОО СУБНОР-а, истакао је да цео слободарски свет слави 9. мај, Дан победе над фашизмом. „Пре више од 67 година побеђено је највеће зло XX века, а може се рећи највеће зло у историји, фашизам. Поносни смо на све учеснике у тим борбама и на ту победу. Да није било тако, не бисмо смо се ни ми данас овде окупили, као и цео слободарски народ света“, рекао је Копривица. Културно – уметнички програм испред споменика у центру града извели су КПД „Карпати“, рецитатори из ОШ „20.октобар“ и рецитатори Културног центра Врбаса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"