Пријеми за најбоље спортисте

Председник општине Врбас др Жељко Видовић и координатор за спорт Владимир Кнежић организовали су свечане пријеме за играче и тренере женског и мушког одбојкашког клуба „Врбас“, као и Женског кошаркашког клуба „Врбас“ због вредних резултата постигнутих у претходном периоду.

Кадеткиње и пионирке ЖКК „Врбас“ постале су првакиње Војводине и друге у Србији, у сезони 2011/2012, док је први тим МОК „Врбас“ на квалификационом турниру у Футогу освојио прво место и обезбедио пласман у II лигу „Север“. Пласман у ову лигу изборио је и први тим ЖОК „Врбас“, док су пионирке постале првакиње Војводине. „Врбас је после дуго година поново постао град спорта и локална самоуправа планира да у наредних пар година отвори спортску гимназију, коју ће, верујем, похађати неке од пионирки ових клубова. Замисао је да се прво отвори једно или два одељења при Гимназији „Жарко Зрењанин“, а касније би се број ђака повећао. У раду са ученицима биће укључени и тренери наших клубова. У селима врбаске општине завршавају се спортске сале, па ће и деца из тих средина имати већу шансу за напредак у спорту“, рекао је овом приликом Видовић.

Владимир Кнежеић, коодринатор за спорт, истакао је да је недавно запошљавање професора физичке културе кроз  јавне радове додатан вид подршке развоју спорта. „Некада смо се борили да млади тренирају спорт под слоганом 'Склонимо децу са улице', а данас треба да учинимо све да би их склонили од рачунара и телевизора – казао је Кнежић.

Тренери и председници клубова захвалили су се представницима локалне власти на финансијској и свакој другој помоћи, без које би се, како су рекли, тешко дошло до успеха. „Мислим да се мушка одбојка враћа где јој је место. Ове године прослављамо 60-годишњицу клуба и током ове дуге историје имали смо успона и падова, али верујемо да сада град може опет рачунати на наш клуб“, рекао је истакнути спортски радник и секретар ОКК „Врбас“ Радослав Ђуришић, уручивши медаљу др Видовићу.

Према речима Небојше Покрајца, председника ЖОК „Врбас“, и тренера Слободана Вигњевића, резултати клуба су постигнути захваљујући девојчицама које вредно тренирају и свакодневно показују жељу да напредују. „Захваљујем се на подршци локалне самоуправе, која је, верујем поносна на успех ових девојчица, као што смо и ми“, рекао је Покрајац. Вигњевић је истакао да је будућност женске одбојке готово сигурна, јер постоји велики број девојчица које воле овај спорт и долазе свакодневно на тренинге.

Захвалност локалној самоуправи на подршци изразили су и Дејан Мудреша, тренер ЖКК „Врбас“ и Јован Бјекић, председник клуба. „Ово је прилика да још једном подсетимо на успех који смо постигли. Први тим је одиграо финале Купа Србије, играо је плеј-оф, млађе  селекција, јуниорска, пионирска и кадетска, квалификовале се за финално првенство државе, и поносни на све што смо постигли. Захвални смо на помоћи која нам је пружена при одласку на сва ова такмичења“, рекао је Бјекић, који је, такође, уручио медаљу Видовићу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"