Подршка Врбасу од РРА Бачка

Председник општине Врбас др Жељко Видовић и директор Регионалне развојне агенције Бачка Срђан Везмар потписали су данас уговор о стручној подршци РРА Бачка општини Врбас при успостављању Канцеларије за локални економски развој. Ова прилика искоришћена је и за представљање програма подстицаја РРА Бачка и подршке привредницима у општини Врбас кроз формирање Привредног савета. Потписивању уговора присуствовао је и Томислав Стантић, покрајински секретар за локалну самоуправу.

 

„Свака локална самоуправа има за циљ да обезбеди све што је потребно њеним грађанима. Данас у општини Врбас разговарамо о сарадњи привредника и локалне самоуправе, што није случај баш у свакој општини. Наш секретаријат је то препознао и са 850.000 динара смо помогли јачање рада Канцеларије за локални економски развој, која у Врбасу већ постоји и која има добре резултате. На овај начин покушавамо да помогнемо снажнију комуникацију између привредника и представника локалних власти, све у циљу стварања бољег пословног окружења, а знајући колико је тешко у доба економске кризе, када су свим фирмама приходи мањи и када су трансфери према општинама мањи, омогућити адекватне услове за пословање. Врбас је добар пример и ми ћемо овакве акције подржавати и у будуће“, рекао је Стантић.

Председник општине Врбас др Жељко Видовић истакао је да је формирање Привредног савета и Канцеларије за локални економски развој предуслов за сертификацију која потврђује да је Врбас позитивно инвестиционо окружење. „Морамо створити све предуслове за долазак инвеститора у нашу средину. У томе имамо помоћ и других органа власти и разних агенција, и посебно захваљујемо Покрајинском секретаријату за локалну самоуправу и Регионалној развојној агенцији Бачка, који су нам у протеклих пар година увек изашли у сусрет и омогућили нам да дођемо на праг сертификације. Очекујемо да после две године великог рада, током септембра, Врбас добије НАЛЕД сертификат, и да постанемо повољно окружење за које ће страни инвеститори бити заинтересовани“, рекао је Видовић.

Директор Регионалне развојне агенције Бачка Срђан Везмар рекао је да су први кораци у овом послу већ учињени и да, између осталог, остаје формирање Привредног савета. „С обзиром на то да је општина Врбас у процесу сертификације код Националне алијансе за локални економски развој, логично је да кренемо у испуњавање и другог критеријума, а то је формирање Привредног савета на територији општине Врбас. РРА Бачка жели да подржи дијалог и сарадњу између локалних привредника и општинске управе, како би привредници имали већи утицај на формирање политике у области локалног економског развоја“, рекао је Везмар.

Током представљања програма привредници из Врбаса имали су прилику да се упознају са разним програмима подстицаја РРА Бачка, као што су јавни позив за конкурентност малих и средњих предузећа, разни старт уп кредити и разни облици помоћи извозно орјентисаним предузећима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"