Матуранти плесали у подне

Осамдесетак матураната Средње стручне школе „4. јули“ и основних школа „Братство – јединство“ и „20. октобар“ учествовало је данас, тачно у подне, у центру Врбаса, у традиционалном матурском плесу са вршњацима из многих градова Европе. По седми пут, дворски плес кадрил играо се уз Штраусову оперету „Слепи миш“.

Координаторка параде за Врбас Јелена Недић Шабановић истакла је да су се ђаци припремали скоро два месеца вежбајући кораке на часовима физичког васпитања. „Кадрил је дворски плес, а кореографија коју плешу матуранти је прилагођена њиховом узрасту и њиховом начину играња. Деца су била пресрећна што су нешто научила, што су се дружили, јер овај плес је афирмација дружења матураната и њиховог поштовања према другарима, што се поклањањем током плеса и доказује. Поред врбаских матураната, у исто време кадрил су плесали и њихови вршњаци из разних држава и градова Европе и надамо се да ћемо остварити Гинисов рекорд у највећем синхронизованом плесу“, рекла је Недић Шабановић.

Матуранте у центру града поздравили су и председник општине Врбас др Жељко Видовић и председница Скупштине општине Марјана Мараш, који су честитали ученицима успешан завршетак једне етапе школовања. „Задовољство је видети матуранте овако безбрижне, лепе и добре. Надам се и да ће такви безбрижни остати и у будућности, а град који има оваку младост, не мора да се плаши за сутрашњицу“, рекао је Видовић. Обраћајући се матурантима, Марјана Мараш је истакла спремност локалне самоуправе да одговори на све потребе младих. „И наша држава и наш град увек су били део Европе, а наши матуранти то данас и потврђују. Захваљујем им се на томе и желим да им честитам матуру. Из године у годину њих је све више и сигурно је да ће Гинисов рекорд бити оборен“, рекла је Мараш.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"