СПС упутио жалбу Управном суду

Руководство ОО Социјалистичке партије Србије захвалило је свим грађанима општине Врбас који су подржали кандидата ове странке на покрајинским изборима др Милана Миловића, као и коалиционим партнерима из ПУПС, ЈС и СДПС,  који су се придружили тој подршци. Марјана Мараш, председница ОО СПС, посебно се захвалила др Милану Миловићу, „који је својим изборним резултатом оправдао поверење које су му партија и грађани са 9.129 гласова указали“.

„Желим да истакнем да је разлика између два кандидата која су учествовала у другом кругу покрајинских избора по већинском систему свега 50 гласова. Наш кандидат је освојио 9.129 гласова, а кандидат листе 'Избор за бољу Војводину – Бојан Пајтић', др Жељко Видовић, 9.179 гласова. У односу на први круг покрајинских избора, Видовић је добио 3.650 гласова више, док је наш кандидат освојоо 4.607 гласова више, што је значајна разлика“, рекла је Мараш.

Она је истакла да су представници СПС у Изборној комисији поднели приговор овом телу због великог броја неважећих гласачких листића на покрајинским изборима, чак 1.743. „Због тога смо од ИК тражили да се погладају неважећи гласачки листићи, као и да се погледају сви важећи и неважећи листићи из Куцуре, али нам није дозвољено. Не споримо да су ови листићи исправни, али нас чуди њихов велики број, па смо желели да се то прегледа. Зато смо упутили жалбу Управном суду Србије, одељењу у Новом Саду, због повреде изборног права и поступка. Број неважећих гласачких листића је око девет одсто, што је за нас врло значајан број, јер је разлика између кандидата свега 50 гласова, па смо хтели да видимо да ли међу тим гласачким листићима постоји можда и неки глас за нашег кандидата, који би могао да утиче на изборни резултат“, рекла је Мараш.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"