Почела изградња амбуланте у СВ

У улици Петра Драпшина у Старом Врбасу данас је почела изградња још једне амбуланте Дома здравља „Вељко Влаховић“. Још једном објекту у мрежи примарне здравствене заштите у општини Врбас гравитираће скоро 8.000 становника овог дела града, који са нестрпљењем очекују изградњу здравствене установе, јер је стара амбуланта, због дотрајалости зграде у којој се налазила, затворена пре више од годину и по дана.

Како је истакао др Жељко Видовић, председник општине Врбас, вредност инвестиције је 15 милиона динара, а средства је обезбедила локална самоуправа. „Радови су почели када је и предвиђено и сматрамо да нећемо имати проблема са роком изградње. Извођач радова је озбиљно ушао у овај посао, а и локална самоуправа је озбиљна у намери да се ова инвестиција реализује што пре. Овом делу града потребна је амбуланта и све чинимо да тај проблем решимо што пре“, истакао је Видовић и додао ће у склопу амбуланте бити отворена и апотека.

Рок за изградњу је 120 дана, а извођач радова је новосадско предузеће „ГАТ“, које је ангажовано и као подизвођач на радовима на згради позоришта у центру града. „Ово је први пут да је наше предузеће генерални извођач радова на неком објекту у Врбасу. Надамо се да ће бити још таквих послова, јер знамо да је Врбас општина у којој ће сигурно бити инвестиција у будућности. Верујемо да ћемо завршити радове и пре рока“, рекао је Дејан Слијепчевић, директор и оснивач фирме „ГАТ“.

„На задовољство наших суграђана, као и нас запослених у Дому здравља 'Вељко Влаховић', дочекали смо почетак изградње амбуланте у овом делу града. Верујемо да ће се радови одвијати према плану и да ће рок изградње од 120 дана бити испоштован“, рекла је др Брајан Николић, директорка ДЗ „Вељко Влаховић“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"