Еко учионица за сву децу

Чланови Удржења спортских риболоваца „Златни караш“ из Врбаса изградили су за три месеца прву еколошку учионицу на обали Великог бачког канала. Учионица је намењена првенствено деци, за коју ће се на овом месту организовати предавања о екологији и заштити животне средине, као и о риболову и врстама риба. Предавања ће бити бесплатна и пратиће их практични део наставе у природи.

Председник УСР „Златни караш“ Миодраг Владисављевић саопштио је да је велики део посла одрађен, а да је остало да се среди под, таваница и санитарни чворови. „Имамо подршку локалне самоуправе и појединих приватних фирми при набавци грађевинског материјала, а Основна школа 'Петар Петровић Његош' нам је већ уступила клупе и столице. Надамо се да ће учионица до септембра, када почне школска година, бити у потпуности готова“, рекао је Владисављевић. Услуге учинонице користиће деца из свих школа и удружења у општини Врбас која су заинтересована да буду укључена у програме еколошког образовања. „Сад када имамо учионицу све ће бити много лакше. И раније смо доводили децу овде, али дешавало се да падне киша и они немају где да се склоне. Сада имамо простор где ћемо организовати наставу, а деца ће увек моћи да изађу напоље да се прошетају и поиграју“, рекао је Владисављевић.

Еколошка учионица добиће своју пуну намену када уз обалу Великог бачког канала буде уређена Стаза здравља, како је планирано. „Стаза здравља би требало да буде једно лепо уређено шеталиште. То би представљало оазу мира за све Врбашане и сигуран сам да је много лепше доћи овде и прошетати у природи, уз канал, него у самом граду“, рекао је Владисављевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"