„Очистимо Србију и у Врбасу

Општина Врбас придружила се акцији „Очистимо Србију“, коју је трећу годину за редом организовало Министарство за заштиту живтоне средине, поводом Светског дана заштите животне средине. Становници општине Врбас су се масовно одазвали позиву да волонтерски учествују у овој акцији и дају допринос уређењу животног окружења.

„Пријавило се око 3.500 лица за учешће у овој акцији, која је спроведена на више од 40 локација. У Врбасу су уређивани паркови, гробља, спортски терени, школска дворишта, обале канала и разна друга места, а уколоњене су и неке дивље депоније“, саопштио је Александар Крунић, члан Општинског већа и координатор акције у општини Врбас. Иначе, у протекле две године у акцији је учествовало око 290.000 волонтера у Србији, који су са 5.311 локација уклонили више од 150.000 кубних метара отпада.

Акцији „Очистимо Србију“ прикључили су се и активисти Еколошког покрета Врбаса, који су, уз помоћ ЈВП „Воде Војводине“, очистили део обале и приобаља Великог бачког канала. За све учеснике акције организована је еко-радионица. Током акције еколози су прикупили велику количину разног амбалажног смећа, одбачених делова аутомобила, излетничких реквизита.

Еколошки покрет Врбаса обратио се саопштењем јавности поводом ове акције. „Сматрамо да многима треба ударити забран на улазак у природу, јер су се од ње давно одродили. Примећујемо да из године у годину, огромне количине прикупљеног смећа кроз акцију 'Очистимо Србију' показују да се ништа не мења. Запитајмо се стога какав нам је образовни систем кад су милиони остали ампутирани од потребе бриге за животно станиште. Новац од кампање 'Очистимо Србију' могао се паметније утрошити - куповином посуда за рециклажни отпад, опремањем општинских инспекцијских служби, инсталацијом видео-надзорних система... Овако, још једна крупна инвестиција без стратешких ефеката а прилика за спекулације о корупцији и ненаменском трошењу средстава“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"