Друштво за помоћ МНРО обележило јубилеј

Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама из Врбаса свечано је обележило 39 година постојања и рада. За ову прилику деца су припремила приредбу у којој су, између осталог, учествовали хор и рецитаторска секција друштва.

„Цео програм су припремила деца са посебним потребама. У просторије друштва свакодневно долази око 35 деце и трудимо се да им што боље осмислимо боравак на овом месту. Како би што боље оспособили ову децу и на најбољи начин их укључили у друштво, потребни су нам бољи услови и волели би да 40 година постојања обележимо у новим просторијама", рекла је Марија Вујачић, председница Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама.

Према речима Каролине Паповић, чланице Општинског већа, локална самоуправа помаже Друштво за помоћ МНРО, „јер је значај овакве врсте удружења немерљив, с обзиром на допринос који они пружају кроз рад са децом са посебним потребама“. „Они својим активностима задовољавају потребе деце за дружењем, стварањем, развојем вештина, тако да им пружамо техничку и финансијску подршку у раду. Општина Врбас је партнер на пројекту са Друштвом за помоћ МНРО и Црвеним крстом у оквиру којег ће од стране Министраства за рад и социјалну политику бити затражена средства за низ радионица у наредних девет месеци“, рекла је Паповић. Она је додала да је пројекат нових просторија друштва већ урађен и прослеђен на конкурс Министарства за рад и социјалну политику. "Чекамо одговор надлежног министарства, а уколико он буде негативан, размотрићемо могућност да новцем из нашег буџета за потребе друштва преуредимо просторије у којима је некада био смештен Информациони центар", рекла је Паповић.

Уз радионичаре друштва, на припремању представе радила је Татјана Глушчевић из Црвеног крста, док су децу за остале програме припремали Александра Бајић и Рожа Хорват. Уз приредбу, присутни на прослави били су у прилици да виде и разне рукотворине ове деце, њихове цртеже, рукотворине од глине, као и радове са ткачке секције.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"