Петиција за бесплатан улазак на базен

У Врбасу је покренута акција прикупљања потписа да се грађанима врбаске општине омогући бесплатан одлазак на отворене безене Центра за физичку културу „Драго Јововић“. Поред бесплатног уласка на базен, иницијатор ове акције Драгослав Ђикановић каже да грађани који су потписали петицију траже и 100 кубика песка како би се средили сви терени за одбојку на песку у Врбасу, као и 100 литара фарбе којом би се офарбале све љуљашке, клацкалице, кошеви и голови на спортским теренима у нашем граду. За три дана ову акцију је својим потписима подржало 620 грађана општине Врбас. 

Ђикановић истиче да ће, ових дана, петиција бити предата свим већим индустријама као што су „Витал, „Карнекс“, Шећерана „Бачка“ и „Медела“ од којих се очекује да обезбеде средства за ове намене.

"Ми разумемо да су трошкови одржавања базена велики и зато тражимо да велике индустрије које послују у Врбасу обезбеде средства како би наши грађани могли да иду бесплатно на базен као што је то било некада. Цена од 150 динара колико кошта улазница за базен је веома висока за већину грађана наше општине", нагласио је Ђикановић.

Петиција је организивана испред зграде општине Врбас, као и на Великој пијаци, а Ђикановић каже да је велики број грађана Врбаса подржао ову акцију како усмено, тако и својим потписима.

"Веома је тешко свакодневно слушати велики број деце која живе у нашој општини како немају новца да оду на базен и зато смо решили да покушамо да им помогнемо. Грађани морају стати једни иза других", рекао је Ђикановић.

Он је посебно истакао да ова акција нема никакву политичку позадину, већ да је то акција грађана.

"Лето је у току и ми желимо да наша деца могу да играју одбојку на песку, да се играју на уређеним игралиштима и да могу да оду на базен", казао је Ђикановић и посебно се захвалио Саши Филиповићу који му је помогао у организацији ове акције, као и свим грађанима врбаске општине који су подржали акцију.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"