Сертификати за енергетске менаџере

Општина Врбас постала је једна од ретких у Војводини која има професионални енергетски менаџмент. У тиму који ради у оквиру Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“, налазе се инжињери Никола Вујовић и Жељко Зечевић. Они су недавно добили сертификате SEEI (SouthEast Europian Institute) института у Београду, где су се најбоље показали у обуци из три нивоа. Овим је општина Врбас озваничила рад енергетског менаџмента, задуженог за рад на пројектима енергетске ефикасности.

"Било је 15 полазника, а нас 14 је стекло сертификате, које издаје једна од највећих сертификатских кућа у Европи. Обука је одржана по методологији која је опште призната у Европској унији. Током обуке стекли смо знања за извођење енергетских аудита који су предвиђени за SEEI енергетску сертификацију. Стицање тих сертификата захтевало је рад на одређеним пројектима", рекао је дипл. инг. маш. Вујовић.

Познато је да су Вујовић и Зечевић и пре одласка на оиву обуку радили на пројектима енергетске ефикасности за објекте Геронтолошког центра, основних школа „Братство-јединство“ у Куцури, „Петар Петровић Његош“ и „20. октобар“ у Врбасу, вртићу „Ливадица“. Ови пројекти су рађени у сарадњи са локалном самоуправом и надлежним покрајинским секретаријатом и републичким министарством, а неки су већ и спроведени у дело.

Као битан део овог програма, истакли су Зечевић и Вујовић, издваја се информативни систем за енергетски менаџмент који омогућава прикупљање података о потрошњи енергије буџетских корисника, надгелдање и контролисање те потрошње. "При крају је израда Стратегије енергетске ефикасности општине Врбас која ће бити линија водиља за буџетске кориснике ка рационалној потрошњи енергије и уштеди", истакао је дипл. инг. ел. Зечевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"