Mањи род шећерне репе

Компанија "Суноко", у чијем поседу су три домаће шећеране, саопштила је да се због суше очекује мањи род шећерне репе и производњу шећера у Србији, али сматра да је још рано износити процене колико ће то умањење бити.

"Смањење рода ће утицати и на цену шећера, али и да је шећер роба на коју утичу кретања на  регионалном ЦЕФТА тржишту и на светској берзи, због чега су несигурне било какве прецизне прогнозе", стоји у саопштењу. Како су подсетили из ове компаније, која је навећи произвођач и извозник шећера у земљи са шећеранама у Врбасу, Ковачици и Пећинцима, у Србији је засејано око 65.000 хектара под шећерном репом, што је за око 10.000 више него прошле године. Мраз је уништио око осам одсто површина са репом, односно, око 5.500 хектара, али су те површине већ пресејане тако да није дошло до битног смањења засејаних површина.

"Суноко" је уговорио производњу репе на више од 30.000 хектара, а само у шећерани Врбас очекује се да ће бити прерађено рекордних 650.000 - 700.000 тона шећерне репе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"