Колико "кошта" ђак?

За нешто више од недељу дана ученици основних и средњих школа враћају се у школске клупе. Како су уџбеници поскупели за пет одсто у односу на претходну годину, родитељи ће за опремање пред почетак нове школске године морати да издвоје од 5 до 30.000 динара.

Цена уџбеника за основну варира од 450 до 650 динара, док је за средњу школу потребно извојити од 500 до 900 динара. Како наставници и професори бирају издавача за свој наставни план и програм, уџбеници се све ређе купују у комплету.

За школски прибор и ранаца, такође треба одвојити новац, па уколико вам кућни буџет дозбољава да свом ђаку приуштите квалитетнију школску торбу онда је можете купити за око 8.000 динара, а уколико сте и ви и ваше дете скромнији, ова ставка вас може изаћи свега 500 динара. И цене школског прибора варирају, па тако свеске можете платити већ од 30 динара па навише, док се цена дрвених бојица креће од 120 до 500 динара.

И док ученици нижих разреда основне школе не морају још увек да купују књиге, они мало старији ставиће своје родитеље на муку, јер је за куповину комплета нових књига и сав школски пробор потребно издвојити и до 30.000 динара. Међутим уколико се одлучите за куповину половних уџбеника, на интренту се цене крећу већ од једног динара за сваку књигу, док је цена комплета за више разреде основних школа од 1.600 до 8.000 динара, па вам је за потпуну школску опрему потребно доста мање новца.

Извор: РТВ

 


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"