Пољочувари непрестано на терену

У последњих пет месеци пољочувари Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду поднели су више од 120 прекршајних пријава због разних преступа у атару, а на лицу места у вршењу прекршаја затечено је више од 20 лица. Интетитет посла расте посебно са летњим месецима, када крене жетва, и управо тада пољочувари са посебном пажњом чувају летину од дрских лопова.

„После пшенице и других култура, почела је и крађа кукуруза. Ове године лопови то раде тако што дању уђу дубоко у редове, побране клипове ставе у џакове, а онда се током ноћи возилима враћају по плен. Краде се и по воћњацима и повртњацима, а почела је и бесправна сеча дрвећа за припрему огрева“, рекао је Гојко Грујин, пословођа Пољочуварске службе.

У последњих пет месеци, откако је Пољочуварска служба измештена из општинске управе и сеоских месних заједница у ЈАЗИП општине Врбас, поднето је више од 120 прекршајних пријава и у вршењу прекршаја затечено двадесетак лица. „Повећан је број пољочувара и сада смо много организованији и радимо квалитетније. У поређењу са резултатима које је Пољочуварска служба постизала док је била организована у Општинској управи и месним заједницама, са истим средствима за рад и истим бројем опремљених радника, у 2011. години евидентиране и сачињене су 74 прекршајне пријаве за целу годину, а сада за пет месеци 120“, истакао је Грујин. Пољочувари раде у три смене, што значи да су на терену 24 часа дневно. Међутим, Грујин истиче да је нереално очекивати да буду на сваком месту у свако доба. „Дајемо све од себе, али и пољопривредници би требали да се укључе у акције чувања и да заједно спречимо крадљивце у њиховим намерама“, рекао је Грујин.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"