Потписани уговори о запошљавању

Општина Врбас издвојила је пет милиона динара из буџета за запошљавање 39 особа са евиденције Националне службе за запошљавање код 34 локална послодавца. Према речима шефа НСЗ у Врбасу Горана Калуђеровића, ово је само један од четири програма која заједно у овој години реализују општина Врбас и Покрајински секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова.

„До сада су у врбаској општини организована три јавна рада, а у наредном периоду биће реализован програм запошљавања приправника, као и разне обуке лица са евиденције Националне службе за запошљавање, у сарадњи са Едукативним центром из Новог Сада, све у циљу повећања њихове компетентности на тржишту рада“, истакао је Калуђеровић. Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин нагласио је да је општина Врбас једна од три локалне самоуправе које су издвојиле највећи износ средстава из буџета за нова запошљавања, те је, сходно томе, добила и највећи износ средства из покрајинског буџета.

„Било би лепо када бисмо ми данас могли да говоримо запошљавању хиљаду људи, али сматрам да је и запошљавање 39 људи изузетан успех, јер сваки од тих људи чини једну наду, жељу, породицу и решење једне егзистенције. Мислим да је свако појединачно запошљавање веома значајно“, рекао је Васин и посебно се захвалио послодавцима који су се укључили у овај програм и тиме показали интерес за социјално стање у месту у којем привређују.

Испред локалне самоуправе, уговоре са послодавцима потписао је председник општине Врбас др Жељко Видовић. „Општина Врбас у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за рад, запошљавање и равноправност полова је у овој години, преко јавних радова, запослила 12 професора физичког васпитања који раде са школском децом нижих разреда и који ће наставити да раде и наредне године. Такође, запослено је 40 геронтодомаћица које су сада на обуци, а њих око 30 ће остати да раде у општини Врбас и помагати старим и немоћним особама, а следи и запошљавање приправника“, подсетио је Видовић и додао да је општина Врбас из буџета, ове године, издвојила 22 милиона динара за нова запошљавања и на основу тога добила додатних седам милиона динара од Покрајинског секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"