СРС: Има ли већина подршку одборника?

Руководство Српске радикалне странке у Врбасу јавно је поставило питање да ли владајућа коалиција у Скупштини општине и даље има подршку свих одборника или и општину Врбас очекује прекомпоновање власти, као што је то био случај у Новом Саду. На конференцији за медије радикали су затражили од Јелене Збућновић, чланице Општинског већа да поднесе оставку на ово место због тога што је, како тврде, "искористила свој политички положај да би остварила свој приватни интерес".

„Као опозициона одборничка група хоћемо да знамо каква је ситуација са владајућом већином, с обзиром на то да је садашња власт општини Врбас у последњем периоду додатно задужила грађане наше општине. Хоћемо да знамо да ли су та средства утрошена како су планирана и да ли ова владајућа већина иза себе оставља икакве резултате“, рекао је Душко Ћутило, члан ОО СРС. Председник ОО СРС Бранислав Петровић позвао је Јелену Збућновић да поднесе оставку на чланство у Општинском већу јер се запослила као учитељица у ОШ „Петар Петровић Његош“, на штету једне учитељице из Равног Села која је постала технолошки вишак.
„Чланица Општинског већа је искористила политички положај да би остварила приватни интерес. Извесно је да постоје потреси у владајућој коалицији и да сви покушавају негде да се 'ухлебе' како би ситуирани дочекали неизвесну политичку јесен или можда пролеће, када ће доћи до прекомпоновања власти или вандредних локалних избора“, рекао је Петровић. Он је истакао да ће, уколико Збућновић не поднесе оставку, тражити од председника општине да се чланица ОВ разреши дужности.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"