Састанак радне групе за ВБК

У Врбасу је одржан састанак Радне групе за пројекат сакупљања и пречишћавања отпадних вода Великог бачког канала, којем су, између осталих, присуствовали представници Канцеларије за европске послове, Министарства енергетике, развоја и животне средине, МИСП-а (Програм подршке развоју инфраструктуре локалне самоуправе, који спроводи Делегација Европске уније), Секретаријата за урбанизам, грађевинске послове и заштиту животне средине, ЈВП „Воде Војводине“, ЈП „Дирекција за изградњу“ и општина Врбас и Кула.

„Један од циљева овог састанка био је да се нови чланови Радне групе, која је формирана још 2003. године, упознају са свим активностима на изградњи магистралног колектора, канализационе мреже у насељеним местима, као и шта су до сада урадили загађивачи по питању својих обавеза“, појаснио је Александар Крунић, заменик директора ЈП „Дирекција за изградњу“. Према његовим речима, овом приликом представљен је Акциони план којим су предвиђене нове активности у оквиру пројекта изградње Централног пречистача отпадних вода, као и износ потребних средстава за потпуну реализацију тог посла.

„Општина Врбас је до сада испунила све услове, који су јој били постављени као задатак. Између осталог, то су били нови водовод и струја код будућег постројења и прикупљање документације за израду цевовода. Такође, припремили смо предлог споразума, одлуке и статута новог предузећа, које ће управљати постројењем“, додао је Крунић. Како се могло чути на састанку, представници надлежног министарства спремни су да финансијском и сваком другом подршком помогну да се овај пројекат реализује.

Иначе, радови на изградњи Централног пречистача тренутно су у фази мировања, што је, како је објаснио Крунић, последица лошег односа извођача радова и Надзорног одбора, при изради пројектне документације. „Завршени су земљани радови и припреме за полагање цеви и почетак озбиљнијих грађевинских радова. Чека се одобрење главних пројеката од стране МИСП-а, након чега ће кренути радови и ми верујемо да ће се онда одвијати без већих прекида“, истакао је Крунић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"