Расим Љајић посетио „Витал“

Обилазећи уљаре које испоручују уље за потребе снабдевања из Дирекције за робне резерве, потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић посетио је јуче Фабрику уља и биљних масти „Витал“. Основни циљ посете био је утврђивање разлога због чега уља из робних резерви нема у већини малобродајних објеката, поготово у мањим градовима у којима се уље и даље продаје по знатно вишим ценама.

„Неколико је разлога, а један од њих је и чињеница да људи стварају превелике залихе због осећаја да ће наступити несташица и најаве поскупљења. У појединим ситуацијама трговци нису дошли, упркос најави, да преузму количине које су потписали са Дирекцијом за робне резерве. Данас смо чули да се у више наврата нису појавили камиони, иако су најављени, тако да су мање општине остајале без уља из резерви. Такође, мислим и да су поједине уљаре мање производиле него прошле године јер нису имали залихе сунцокрета. Сад је производња стабилизована, род сунцокрета је на нивоу прошлогодишњег и има га сасвим довољно, не само за домаће потребе, већ и за извоз“, рекао је након посете „Виталу“ Љајић.

Према његовим речима, разлог за лошију снабдевеност лежи и у самом пословању Дирекције за робне резерве, због чега мора бити реформисана, али и сектор за трговину Министарства трговине, на чијем је челу Љајић, мора интервенисати боље. „Наредних дана ћемо интезивирати испоруке. Донећемо одлуку о интервенцији са нових 3.000 тона уља из робних резерви, што би требало да да резултат. Уколико он изостане, донећемо одлуку и о ослобађања царина за увоз уља. Да би спречили овај поремећај предузећемо све мере које су нам на располагању“, истакао је Љајић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"