Општина Врбас сарађује са фондовима

Према извештајима Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине и Фонда за развој АП Војводине, општина Врбас налази се у самом врху општина у Војводини када је реч о износу средстава одобрених за разне врсте инвестиција. Ститистички подаци који сврставају Врбас на врхе ове табеле изнети су приликом подношења извештају о раду ових фондова на седници Скупштине АП Војводине.

У протекле две године добили смо значајна средства од Фонда за пружање помоћи избеглицама. Према неким проценама, потребно нам је још око пет милиона динара да будемо једна од првих општина која ће решити питање избеглих, прогнаних и расељених лица кроз разне видове помоћи. Израда једног пројекта, који би требао да ову нашу намеру приведе крају, је већ у току“, рекао је др Жељко Видовић, председник општине Врбас.

У војвођанском парламенту се чуло да је у Врбас, уз Инђију, у протеклих годину и по дана из Фонда за развој стигло највише новца за инвестиције, захваљујући чему је запослено више од 200 људи. За добијање ових средстава великим делом је заслужна и Канцеларија за локални економски развој, која је привредницима давала сугестије и савете приликом конкурисања. „Предузећа која су узимала повољне кредите од овог Фонда, улагала су у повећање производње и зато су отварана нова радна места. Свесни смо да се не можемо ослањати само на фондове и зато смо одлучили да са Канцеларијом за локални економски развој учинимо нешто сами за себе. Реч је о изради промотивног материјала за општину Врбас, у коме ће бити приказане све могућности и повољности за улагаче. Ту ће се наћи, између осталог, информације о индустријским зонама, кадровима, инфраструктури, положају у односу на аутопут и железницу, број хектара обрадиве земље, потребној документацији за покретање посла и трошковима“, рекао је Видовић. Материјал ће бити преведен на немачки и енглески језик, објављен на интернет презентацији локалне самоуправе и послат на низ адреса предузећа у појединим европским државама. У овај пројекат биће укључене и општине Србобран, Кула и Мали Иђош.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"