Новка Мојић у Центру за социјални рад

Новка Мојић, подсекретар за здравство, социјалну политику и демографију, посетила је данас Центар за социјални рад и сусрела се са децом са сметњама у развоју идецом из материјално угрожених породица. Она је малишанима поделила поклоне, књиге о правима детета и слаткише. Посета Врбасу организована је у оквиру Дечје недеље.

„Обишли смо ову децу са жељом да их обрадујемо поклонима и уверимо се како напредује пројекат 'С оне стране дуге', за који смо као Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију издвојили 400.000 динара. Задовољни смо многобројним активностима у које су укључена ова деца, а посебно најавом да општина Врбас има план да обезбеди посебан простор за дневни боравак ове деце. Волела бих када би све локалне самоуправе биле одговорне онолико колико је по овом питању одговорна општина Врбас“, рекла је Новка Мојић и најавила даљу помоћ покрајинских органа власти овој категорији становништва.

Др Жељко Видовић, председник општине Врбас, појаснио је да се управо завршава израда пројекта реконструкције зграде у којој је некада био смештен Информациони центар Врбас у објекат намењен дневном боравку деце ометене у развоју. „Ускоро ће бити покренута јавна набавка, а радови током пролећа. У новом центру биће запослена стручна лица која ће радити са овом децом и центар неће зависити од пројеката који се баве овим активностима, веће ће бити финансиран из буџета општине Врбас. За реконструкцију зграде ће бити потребно око 11 милиона динара, док ћемо средства за њено опремање потражити у неким фондовима“, рекао је Видовић и захвалио Новки Мојић на разумевању за пројекте које покреће Центар за социјални рад и општина Врбас.

Нада Батрићевић, директорка Центра за социјални рад, истакла је да се кроз пројекат "С оне стране дуге" прави база података деце и омладине из категорије лаке и умерене ометености. "Пројектне активности спроводе се у три нивоа, спортско-рекреативне активности, радно-окупационе активности и психолошке радионице. Уз помоћ Покрајинског секретаријата за  здравство, социјалну политику и демографију пројектне активности су продужене и резултати које смо постигли су веома охрабрујући", рекла је Батрићевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"