Отворена Канцеларија за ЛЕР

Након Канцеларије за младе, општина Врбас добила је данас и Канцеларију за локални економски развој. Новоформирани тим имаће задатак да унапреди пословну климу и подстакне бржи економски развој у овој средини, посебно кроз привлачење домаћих и страних инвеститора. Такође, задатак Канцеларије за локални економски развој биће и помоћ већ постојећим привредним субјектима. Уз домаћина др Жељка Видовића, председника општине Врбас, отварању КЛЕР присуствовао је и Бранилсав Буграски, покрајински секратар за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу, и Срђан Везмар, директор Регионалне развојне агенције „Бачка“.

Отварајући просторије Канцеларије, покрајински секретар Бугарски је истакао да секретаријат на чијем је челу има задатак да помогне локалним самоуправама да направе модерну администрацију и буду модеран сервис грађана. „Један од инструмената да се то постигне је оснивање Канцеларије за локални економски развој. Канцеларија ће радити пројекте и анализу и одржавати комуникацију са привредницима и локалним становништвом“, рекао је Бугарски и додао да је за отварање и опремање Канцеларије у Врбасу из покрајинског буџета издвојено око 800.000 динара.

Председник општине Врбас др Жељко Видовић напоменуо је да тим који сада чини Канцеларију за локални економски развој ради при локалној самоуправи већ две године. „Имамо потпуно обучен и способан тим који је у последње две године деловао у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за локалну самоуправу и међуопштинску сардању и Регионалном развојном агенцијом 'Бачка'. Са тим искуством, они су сада спремни за писање пројеката и прави рад. Данас све општине инвеститорима углавном нуде исто, а оно што једну средину може да издвоји јесте модерна и брза локална управа. Управо ће Канцеларије за локални економски развој дати нови квалитет нашој администрацији“, нагласио је Видовић.

Техничку асистенцију при оснивању Канцеларије за локални економски развој У Врбасу пружила је и Регионална развојна агенција „Бачка“. „Започињемо нови процес локалног економског развоја. Већ у наредних месец дана са запосленима у Канцеларији проћи ћемо кроз припремљени план који предвиђа низ мера и подстицаја, како за локалну привреду, тако и за физичка лица, која су заинтересована да покрену бизнис“, рекао је Везмар и најавио отварање нових канцеларија у другим општинама.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"