Малишани посетили општину Врбас

У оквиру обележавања Дечје недеље, која се ове године одржава под слоганом „Растемо као једно, бољи смо заједно“, Марјана Мараш, председница СО Врбас, и др Жељко Видовић, председник општине Врбас, примили су децу из објеката Предшколске установе „Бошко Буха“ и основних школа. Кроз игру и песму деца су својим домаћинима приказали део знања које су усвојили од својих васпитачица током боравка у забавиштима, а као награда за припремљени програм и поклоне коју су донели са собом, локална самоуправа их је частила са по једним кишобраном и разним слаткишима.

Председница Скупштине општине и председница Одбора за обележавање Дечје недеље Марјана Мараш истакла је да је „Дан отворених врата“, када деца посећују представнике локалне самоуправе, прилика да најмлађи укажу на своја права и потребе. „Ми свакако водимо бригу о деци током целе године, али за време Дечје недеље они добију највећи медијски простор. Веома је интересантно како се они припремају за ову недељу и колико труда уложе да би се спремили за разне програме које изводе“, рекла је Мараш.

Председник општине др Жељко Видовић нагласио је да Дечја недеља треба старијима да буде само подстрек да о најмлађима размишљају током целе године. „Имамо доста деце која су социјално угрожена, затим у породицама у којима се о њима не брине на адекватан начин. У току целе године трудимо се да тој деци помогнемо, и Центар за социјални рад, и локална самоуправа, и покрајинска и републичка влада“, рекао је Видовић. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"