Општина Врбас на „Investexpo 2012“

У Новом Саду данас је отворен VII Међународни сајам инвестиција „Investexpo 2012“ на којем је свој штанд, већ традиционално, за све посетиоце и заинтересоване улагаче припремила и општина Врбас. На једном месту представљени су сви развојни капацитети и потенцијали општине Врбас, разни пројекти и идеје. Отварању сајма у Новом Саду присуствовао је др Жељко Видовић, председник општине. Презентацију општине Врбас на сајму помогао је и Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, који је за ову намену обезбедио 90.000 динара.

Отварајући сајам, Бојан Пајтић, председник Владе Војводине, истакао је да су програми које су на сајму изложиле општине и градови вредни 750 милиона евра и да је Војводина показала да уме да привуче стране инвеститоре. „Око 45 одсто страних инвестиција у Србији налази се у Војводини. Сајам је важан и због привлачења средстава из фондова Европске уније, а и у том делу привукли смо, кроз програме прекограничне сарадње, највећи део новца. Радимо организовано, са планом и јасном идејом, и зато имамо резултате“, рекао је Пајтић. 
Говорећи о могућностима улагања у општину Врбас, Жељко Видовић је истакао да локална самоуправа чини све како би ивеститорима учинила општину Врбас интересантном за њихово пословање. „До 90-тих година били смо један од највећих индустријских центара у Југославији, али, нажалост, у последњих двадесетак година се не можемо похвалити новим, великим инвестицијама у граду. Ипак, у последње време и то се мења, па је тако пре неколико дана реализована једна велика инвестиција као што је изградња биогасног постројења у комапнији 'Миротин'. Имамо преговоре са појединим инвеститорима око разних пројеката, а на сајму смо успоставили контакт са Амбасадом Белорусије и њиховом Привредном комором. Белоруси су заинтересовани за улагање у Војводину. Ми смо се понудили као општина и ускоро очекујемо да нас посете. Овакви сајмови управо служе за такве ствари“, рекао је Видовић.

Првог дана сајма „Investexpo 2012“ штанд општине Врбас посетили су Бојан Пајтић, председник Владе Војводине, Срђан Кружевић, нови директор „Електровојводине“, затим представници појединих амбасада, председници суседних општина и многи други. 



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"