Кредити Фонда за развој пољопривреде

Покрајински фонд за развој пољопривреде расписује у недељу, 28. октобра 2012. године, конкурсе за доделу кредита намењених за набавку нове пољопривредне механизације и за набавку квалитетне телади за тов у 2012 години.

„У целом технолошком процесу пољопривредне производње, механизација је кључни фактор у остваривању већих приноса, бољег квалитета и повећања економичности производње. Без квалитетне механизације, без обнављања застареле механизације, нема успешне производње и остваривања оптималних рокова у обради земљишта, повољнијег коришћења и квалитетније обраде површина, повећање интензивности пољопривредене производње, снижавање трошкова производње, повећања приноса и квалитета производа. Данас пољопривредници немају средства за набавку неопходне механизације. Без одговарајућих кредита (ниска каматна стопа, дужи грејс период и период отплате) готово је немогуће обавити и завршити послове квалитетно и на време, те се Покрајински фонд определио за кредитирање набавке нове прикључне и погонске пољопривредне механизације“, наводи се у позиву за ушечће на конкурсу за доделу кредита за набавку нове механизације. Такође, из Покрајинског фонда за развој пољопривреде упозоравају да је последњих година сточни фонд у Србији готово преполовљен и сточарство је у озбиљној кризи. „Драстично је смањен број грла стоке и укупна производња и потрошња свих врста меса. Ниско учешће вредности сточарске у укупној пољопривредној производњи и броја грла по хектару показује нам да је пољопривредна производња у нашој земљи и даље екстензивна. Да би се овај неповољан тренд зауставио и покренуо развој сточарства потребно је створити повољан амбијент, покренути производњу и обновити сточни фонд уз могућност повољног кредитирања, како би се наш произвођач учинио равноправним са произвођачима у окружењу“, стоји у саопштењу.

Према условима конкурса, кредити за набавку нове пољопривредне механизације додељиваће се пољопривредним газдинствима - физичким и правним лицима са подручја АП Војводине, уписаним у Регистар пољопривредних газдинстава. Кредити ће бити одобравани са каматном стопом од 2,0% на годишњем нивоу, са грејс периодом од шест месеци, а максималан износ кредита је 20.000 евра. Рок отплате кредита је 48 месеци.

Кредити за набавку квалитетне телади за тов ће се додељивати пољопривредним газдинствима - физичким лицима са подручја АП Војводине, уписаним у Регистар пољопривредних газдинстава. Кредити ће бити одобравани са каматном стопом од 2,0% на годишњем нивоу, максималан износ кредита је 15.000 евра али се неће одобравати кредити у износу мањем од 5.000 евра, а рок отплате је 12 месеци. Конкурси су отворени од 28. октобра 2012. до 13. новембра 2012. године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"