Одржана XIX седница СО Врбас

Након вишесатне расправе и изјашњавања, одборници Скупштине општине Врбас одржали су у петак XIX седницу. Као и увек до сада, утврђивање дневног реда одузело је доста времена, овога пута тачно четири сата, а разматрање десетак тачака дневног реда трајало је додатних скоро девет сати. Седница локалног парламента почела је у 11.00 часова а завршила се у 23.30 часа.

Прве сате заседања обележило је обраћање Бранислава Петровића, шефа одборничке групе СРС, који је од СО затражио да се одреди поводом саопштења за јавност Наставничког већа Гимназије „Жарко Зрењанин“ у којем је он прозван за, како је рекао, „ширење националне мржње према појединим запосленим у овој образовној установи“. Петровић је, такође, затражио од локалне самоуправе да провери све околности под којим је до радног места у ОШ „Петар Петровић Његош“ дошла Јелена Збућновић, чланица Општинског већа, за шта Петровић сматра да је у супротности са законима и уредбама.

Предлажући измене дневног реда радикали су затражили да се расправља о раду председника општине, чланова Општинског већа, свих координатора и осталих функционера локалне самоуправе, док су одборници СНС затражили да се расправља о резултатима привлачења страних инвеститора у општину Врбас. Ови предлози нису добили подршку већине одборника, док су на предлог председника општине др Жељка Видовића у дневни ред уврштене две тачке: Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини у општини Врбас за 2012. годину и Решење о давању сагласности Пољопривредној саветодавној стручној служби Врбас ДОО да се назив Врбас налази у пословном имену привредног друштва.

Уз ове две тачке, већином гласова Скупштина општине је усвојила извештај о извршењу буџета за 2012. годину, Одлуку о условима прибављања и отуђења непокретности непосредном погодбом, поступцима јавног надметања и прикупљања писмених понуда, затим измене и допуне Плана генералне регулације насеља Куцура, као и Одлуку о распореду, почетку и завршетку радног времена у Дому здравља „Вељко Влаховић“. Поред ових тачака дневног реда, Скупштина општине Врбас усвојила је и измене и допуне Локалног акционог плана за унапређење положаја избеглих и расељених лица за период 2009 – 2013. година, Извештај о реализацији годишњег плана за претходну годину ПУ „Бошко Буха“, као и Програм рада ПУ „Бошко Буха“ за текућу школску годину. Последња тачка дневног реда била је предлози Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

Према предлозима Комисије, одборници су за директора ЈП „Дирекција за изградњу“ изабрали Љубинка Жугића, који је до сада ову функцију обављао у статусу вршиоца дужности. Такође, одборници су уместо Дарка Међедовића и Иде Миловић за чланове Школског одбора Гимназије Жарко Зрењанин изабрали Чени Елезовић и Тању Филиповић, док је у Школски одбор ССШ „4. јули“, уместо Клаудије Медић, изабран Жељко Огризовић. У Школски одбор ОШ „Братство-јединство“, уместо Јелене Марковић, именован је Веселин Чолаковић, а у Школски одбор ОШ „Вук Караџић“ у Бачком Добром Пољу, уместо Бранке Раичевић, изабрана је Стана Богдановић. Уместо Иване Ђоковић у Управни одбор ПУ „Бошко Буха“ изабран је Рихард Хенгл.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"