Радован Шимун јуниорски првак света

Радован Шимун, млади каратиста из Бачког Доброг Поља, освојио је титулу јуниорског првака света На четвртом Светском првенству у каратеу у ВУКФ верзији, за децу, кадете и јуниоре, које је одржано у Новом Саду. Уз златну медаљу у појединачној конкуренцији, у категорији плус 80 килограма, Радовану је припала и бронзана медаља у екипној конкуренцији.

"Остварио сам велики успех о којем сваки спортиста сања док свакодневно вредно тренира. Сан који се зове златна медаља са Светског првенства. Најтеже ми је било у дуелу са једним од другова из репрезентације. Тада се нисам борио само са њим већ и са емоцијама у себи. Ја се са њим дружим и тренирам и није ми било лако. Губио сам тај меч, а онда се нешто преломило у мени, дигао сам се и победио. Тешко је било и у финалу, јер Кенан Керо из Федерације Босне и Херцеговине спада у сам врх светског карате спорта. Ноћ пре финала емоције су се слегле и у дуел сам ушао потпуно смирен. У финалу ме је бодрила и бројна публика са трибина и навијање родитеља, којима много дугујем за овај успех, јер су ми увек давали безграничну подршку. Ова медаља је и њихова медаља", сумирао је недавне бурне тренутке Радован Шимун. Млади каратиста из Бачког Доброг Поља студент је друге године Геодетског факултета, члан је Карате клуба „Ју карате до“ из Новог Сада, а каријеру је почео у Карате клубу „Бун шин“ изт Врбаса.

До краја године Радован Шимун нема значајнијих такмичења, али је већ сада почео припреме за полагање за црни појас – други дан, што му је следећи циљ. Пред њим је сада сениорска каријера, а како је кренуо за очекивати је да га још доста пута видимо на највишем месту победничког постоља.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"