Промовисани програми сарадње

Само десетак дана након што је Регионална развојна агенција Бачка потписала споразум о сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Порин из Ријеке, која делује на простору Приморко-горанске жупаније у Републици Хрватској, у Врбасу је организована презентација програма ове будуће сарадње. Презентацију су организовале РРА Бачка и Канцеларија за локални економски развој општине Врбас.

„Наш програм је усмерен на Приморко-горанску жупанију у Хрватској. Сада прикупљамо информације од наших привредника и предузетника шта је оно што их интересује у сарадњи са привредницима из овог краја и где су могућности те сарадње. Циљ нам је да унапредимо пласман производа из Бачке у тај део Хрватске и да покушамо да пронађемо и повежемо партнере из оба региона“, рекла је Маша Митровић из РРА Бачка.

Споразум о сарадњи РРА Бачка и РРА Порин требао би да оснажи односе у области социо-економског развоја и привреде Бачке и Приморско-горанске жупаније, посебно кроз заједничку сарадњу на домаћим и међународним пројектима, сарадњу на пројектима који се финансирају из фондова Европске уније, сарадњу на подстицању развоја предузетништва на подручју на коме делују, размену релевантних информација о могућностима унапређивања међусобних пословних односа и сарадње, као и кроз организовање семинара, радионица, конференција и едукативних програма.

О добрим странама будуће сарадње са привредницима из Хрватске говорио је и Марио Мажар, помоћник председника општине Врбас. Он је истакао да је локална самоуправа, а посебно Канцеларија за локални економски развој, „заинтересована за све врсте привредне сарадње, а циљ оваквих састанака треба бити проналажење нових тржишта и нових партнера за наше привреднике“. Промоцији у Врбасу присиствовали су и представници општина Кула, Мали Иђош и Србобран.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"