Савином Селу потребне јаслице

Двадесетак родитеља деце јасленог узраста из Савиног Села потписало је петицију којом траже стварање услова за боравак своје деце у вртићу „Пчелица“ Предшколске установе „Бошко Буха“. Они желе да се у овом објекту у њиховом месту отваре јаслице, јер родитељи немају коме да оставе на чување своју децу до три године старости.

„Имам дете у обданишту, а друго дете ускоро пуни годину дана, што значи да би могло да крене у јаслице. Не могу да почнем да радим, јер немам коме да оставим дете на чување. Такође, желимо да деца која бораве у обданишту имају боље услове за рад, јер постоје три групе, а две просторије за њихов боравак, што је непримерено за данашњи начин живота“, рекла је Тамара Бјеливук, једна од мајки која је потписала петицију. Секретар Месне заједнице Савино Село Жељко Вулић рекао је да су они упознати са проблемима родитеља, али и да МЗ није надлежна за њихово решавање. „Проблем постоји годинама и сматрам да треба да се реши. И сам сам био у таквој ситуацији и возио сам три године децу у јаслице у Врбас. У вртићу има још просторија које се могу искористити, али у њима станарско право има жена која је некада била васпитачица, а сада је у пензији“, рекао је Вулић.

Потребу родитеља за јаслицама у вртићу у Савином Селу разуме и директорка ПУ „Бошко Буха“ Милијана Грујић, али истиче да установа тренутно нема средстава за овај пројекат. „Предали смо петицију локалној самоуправи, али ни наш оснивач не може сам да финансира тај пројекат. Зато морамо тражити средства и на другим странама. Нама ће у наредном периоду сигурно бити приоритет отварање јаслене групе у Савином Селу. Апелујем на све који могу да нам помогну, јер нама је најбитније да изађемо у сусрет потребама родитеља и да радимо у интересу деце“, рекла је Грујић и додала да пензионисана васпитачица која живи у просторијама вртића „Пчелица“ не представља никакав проблем за отварање јаслене групе или проширење објекта, уколико се обезбеде неопходна средства.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"