Куцурани добили нову амбуланту

У Куцури је данас свечано отворена нова амбуланта за примарну здравствену заштиту Дома здравља „Вељко Влаховић“. Амбуланта је изграђена за свега неколико месеци средствима општине Врбас, а Куцурани су добили модеран објекат површине 400 метара квадратних за пружање здравствених услуга, у оквиру које гсе налази и стоматолошка служба и апотека. Отварању амбуланте у Куцури присуствовали су Бојан Пајтић, председник Владе АП Војводине, др Весна Копитовић, покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију, и др Жељко Видовић, председник општине Врбас.

„Понекада у јавности чујемо примедбе да они пројекти нису вредни неколико милијарди динара нису капитални и не слажем се са тим. Нема ништа важније и значајније за житеље једног оваквог места са скоро 5.000 становника од амбуланте у којој ће се лечити и добијати адекватне услуге. У рурални развој улажемо не само тако што подржавамо пољопривредну производњу, већ и тиме што подржавамо и бољи стандард живљења у селима. У протекле четири године смо у општини Врбас инвестирали више од 500 милиона динара годишње неповратних средстава, у инфраструктуру, образовање и посебно у здравство које је веома битно, јер смо ми све старије друштво које захтева све више здравствене неге. Такође, ми смо друштво које претендује да буде европско, а као такво морамо имати европске услове лечења које данас омогућавамо и становницима Куцуре“, рекао је након обиласка амбуланте Пајтић.

Др Жељко Видовић је подсетио да је у задњих двадесетак година улагање у здравство из општинског буџета било умањено, па је и стара амбуланта у Куцури, саграђена 1965. године, морали бити срушена и изграђена нова. „Амбуланта у Куцури је још 1995. године изгубила употребну дозволу и од тада Куцурани немају адекватно место за примарну здравствену заштиту. Сигуран сам да ће им сада бити много лакше и пријатније да се лече, по европским стандрадима, и на једном месту имаће све примарне здравствене услуге. Уз ову амбуланту, у наредном периоду отварићемо новоизграђену амбуланту у Старом Врбасу, а очекује нас и реновирање постојећих амбуланти у Равном Селу и Бачком Добром Пољу“, рекао је Видовић.

Директорка Дома здравља „Вељко Влаховић“ др Брајана Николић истакла је да је доступност примарне здравствене заштите становницима једног места једна од најважнијих ствари, а изградњом нове амбуланте Куцурани ће добити адекватну здравствену услугу какву и заслужују. Према њеним речима, у овом објекту ће радити два лекара и три медицинске сестре, уз остале службе.

Амбуланта у Куцури се простире на око 400 квадрата и у њој се налази Служба опште медицине, Стоматолошка служба, лабараторија и апотека. Вредност радова на изградњи амбуланте, заједно са партерним уређењем, је 29 милиона динара, а средства за ове намене издвојила је општина Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"