Акција Асоцијације младих

Поводом Светског дана детета, Асоцијација младих Врбас организовала је хуманитарну акцију помоћи петогодишњем Саши Радовићу који болује од церебралне парализе. Саша не може самостално да се креће и зависи од помоћи незапоослене мајке и сестре. Породица живи од социјалне помоћи и свака помоћ им је добродошла. Аоцијација младих Врбаса поклонила је породици Радовић четири кубика огревног дрвета, пелене и средства за негу малог Саше, као и 20 третмана за Сашу код физиотерапеута, као помоћ која је овом дечаку неопходна.

Председник Асоцијације младих Врбас Јован Копривица истакао је да су породице које имају дете са посебним потребама двоструко хендикепирани. "Прво због саме чињенице да имају дете са здравственим проблемима, а друго због тога што не могу да раде и привређују, јер морају стално бити уз њих. Из тог разлога потрудили смо се да им обезбедимо неке од најосновнијих потреба", рекао је Копривица.

Владимир Даковић, директор Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас која је обезбедила огрев за породицу Радовић, нагласио је да локална самоуправа брине о социјално угроженим породицама као и да ће, како је рекао, и даље бити пракса да се обезбеди помоћ онима којима је најпотребнија. Поред ЈАЗИП - а, донацију су обезбедили и Самостални синдикат Општинске управе и Раднички синдикат „Слога Карнекс“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"