Кампања против насиља над женама

Кампања „16 дана активизма против насиља над женама“ почела је у недељу, 25. новембра на Међународни дан борбе против насиља над женама. У тих 16 дана, покрајински Завод за равноправност полова, скупштински Одбор за равноправност полова, Покрајински секретаријат за равноправност полова и Омбудсман за равноправност полова ће представити своје активности, као и заједничко деловање свих институција на питању насиља над женама и насиљу у породици.

Одржаће се годишњи састанак мреже „Живот без насиља“, а Покрајински секретаријат за равноправност полова ће представити јединствени СОС телефон у Војводини за жене жртве насиља. Завод за равноправност полова спровешће током акције едукацију под називом „Родна равноправност“ за координаторе Канцеларија за младе у општинама и градовима Војводине.

Према подацима Омбудсмана за равноправност полова, жртве имају све више поверења у институције и охрабрују се да насиље пријаве и они показују да је сваке године све већи број пријављених случајева насиља. У 2011. години, према подацима полиције, било је више од 7.300 пријављених случајева. Ипак, постоји раскорак између броја пријављених и броја процесуираних случајева. Много пријава насиља ни не дође до правосуђа јер жртва одустане и врати се насилнику, а као још већи проблем апострофиране су минималне казне коју насилници најчешће добијају.

Кампања се завршава 10. децембра на Међународни дан људских права.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"