Све спремно за изградњу станице

Јавна агенција за зоохигијену и пољопривреду, ЈАЗИП, спровела је јавну набавку велике вредности у износу од око 13 милиона динара, за изградњу објекта за сакупљање животињског отпада. Најповољнију понуду дало је Грађевинско предузеће „Блашко“ из Куле, које ће почети са радовима након уплате аванса од стране Министарства за пољопривреду.

"Изградња трансфер станице за анимални отпад је део пројекта у којем је учешће општине Врбас 60, а некадашњег Фонда за заштиту животне средине 40 одсто. Изградњом прихватилишта за псе и спровођењем тендера за извођача радова на изградњи трансфер станице, општина Врбас је испунила своје обавезе. С обзиром да је након промене републичке власти престао да функционише Фонд за заштиту животне средине, очекујемо да ће његове обавезе преузети Министарство за заштиту животне средине", рекао је Владимир Даковић, директор ЈАЗИП-а. Према пројекту, у трансфер станици ће се скупљати анимални отпад, а затим односити даље на нешкодљиво уништавање. Предвиђено је да у том објекту буду три хладњаче са контејнерима за разврставање анималног отпада по категоријама. Осим тога, планирана је изградња просторија за обдукцију, која је неопходна у случају спорних угинућа животиња, затим просторија за машински део, гардероба, као и просторије за раднике и ветеринарског инспектора.

"Угинуле животиње су сврстане у опасан отпад заједно са радиоактивним отпадом, отровима, пестицидима и другим, што говори колико је битна изградња трансфер станице по свим одредбама правилника за овакве објекте. Изградњом овог комплекса бићемо свеобухватна и јединствена служба зоохигијене на нивоу Републике Србије", рекао је Даковић и додао да се отварањем трансфер станице стичу услови за реализацију других важних пројеката.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"