Врбас на Сајму локалних самоуправа

Након наступа на сајму „Invest expo“ у Новом Саду, општина Врбас успешно се представила и 4. Сајму локалних самоуправа, који се уз 7. Међународни сајам етно хране и пића и 11. Сајам предузетништва „Бизнис база“, претходних дана одржао у Београду. Сва три сајма одржала су се истовремено како би се „континуирано подржао и подстакао развој конкурентног сектора малих и средњих предузећа и предузетништва и створила позитивна предузетничка клима за индивидуалну иницијативу“. „На овај начин се стварају услови за још успешније и ефикасније представљање локалних самоуправа и њиховог повезивања са привредним субјектима из Србије и иностранства ради остваривања јавно-приватног партнерства“, чуло се на отварању. Сајам у Београду отворио је Драган Ђилас, градоначелник Београда.

Презентацију општине Врбас и њених потенцијала припремила је Канцеларија за локални економски развој, уз подршку Регионалне развојне агенције Бачка. „Покушали смо да искористимо више сајамских манифестација и присуство разних врста предузетника не би ли успоставили контакте са што више потенцијалних партнера. Пре сајма смо успоставили контакт са нашим произвођачима хране и понудили им да на нашем штанду представе своје производе и овом позиву су се одазвали 'Карнекс' и 'Сава Ковачевић'. Верујем да ће ефекат по ове две фирме, посебно 'Саву Ковачевић', бити добар јер су успоставили многе контакте и по први пут представили своје производе из палете сушеног воћа. На нашем штанду одржан је низ састанака, сусрели смо се са представницима многих општина, а заједно са Регионалном развојном агенција Бачка представили смо локалне потенцијале. Тешка економска ситуација ограничава многе пословне идеје, али то не значи да и у оваквим временима не треба тражити партнере за послове у будућности“, рекао је Марио Мажар, помоћник председника општине Врбас.

Он сматра да овакве активности Канцеларије за локални економски развој најбоље оправдавају њену сврху, јер управо ове тело мора бити на услузи произвођачима и предузетницима. „Канцеларија мора помоћи у успостављању контаката са секретаријатима и министарствима, затим при писању пројеката и разних захтева, у пробављању дозвола у локалној администрацији, како би потенцијални улагачи и сви предизетници имали што боље услове за привређивање“, рекао је Мажар.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"